Skip to main content

Sushi er en japansk ret lavet af eddikede ris. Ud over eddike og salt serveres sushi almindeligvis med grøntsager og rå fisk og skaldyr. Sushi kommer i mange stilarter, varierende i ingredienser og præsentation. De ris, der bruges til sushi, kaldes shari eller sumeshi. Ud over salt er andre almindelige ingredienser, der bruges til sushi, grøntsager, rå fisk og tofu. Her er nogle tips til at lave sushi derhjemme. For at lave sushi skal du blande alle ingredienserne sammen.

Fisk til nigirizushi

Når du vælger en fisk til nigiri sushi, skal du kigge efter lyse, friske fiskefileter. Sørg for, at de er mindst en tomme tykke og ikke er kedelige i farven. Vælg tykke fileter til nigiri sushi frem for tynde, da de er nemmere at skære. Frisk fisk findes bedst i nærheden af ​​havet. Små fiske- og skaldyrsbutikker af høj kvalitet er også gode steder at købe frisk fisk.

Ingredienser til nigirizushi

Hovedingrediensen til nigirizushi er japansk ris. Den bedste ris til nigiri er autentiske kortkornede sushiris. Enhver anden ris vil ikke holde sammen på de sarte nigiri-stykker. Du kan bruge sushieddike, der er købt i butikken, som du kan finde i den asiatiske afdeling af supermarkedet, eller lave din egen med en smule hvid eddike og sukker. Andre almindelige nigiri-ingredienser er wasabi, som er en krydret grøn pasta, der balancerer smagen af ​​fisk. Gari, også kendt som syltet ingefær, forbedrer også smagen af ​​nigiri og kan findes i den asiatiske gang i din købmand.

Tang til nigirizushi

En populær sushirulle, nigiri, laves ved at pakke forskellige ingredienser ind i plader af tang. Tangen er 85 procent vand, og resten består af kulhydrater og protein. Der er også betydelige mængder af vitaminer og mineraler. En spiseskefuld tang indeholder 20 procent af den daglige værdi af mange essentielle vitaminer og mineraler. Hvis du leder efter en vegetarisk version, kan du erstatte salat med tang.

Tang til chirashi

En af de mest populære måder at nyde chirashi sushi på er at tilføje tang til det. Japanerne har længe brugt tang i deres køkken. Der findes mange forskellige typer tang, men den mest almindelige er ogonori-tang, også kendt som havmos. Det er populært på Hawaii og Caribien og bruges ofte til at lave stikke. Ogonori er også en fremragende kilde til agar-agar, den vegetariske ækvivalent til gelatine. Du kan købe en række forskellige tang, der bruges til at lave gelé, buddinger og vanillecreme.

Tempura til chirashi

Når du tilbereder en chirashi sushi rulle, er det første skridt at forberede dejen. Dyp halen i dejen og ryst den for at dække hele rejerne. Steg i to minutter og fold derefter rejerne til en rulle. Steg yderligere to minutter for at afslutte rullen. Når den er færdig serveres chirashien med misosuppen. En chirashi sushi roll er en traditionel japansk ret, der serveres ved særlige lejligheder og til venskab.

Tang til sashimi

Selvom tang oftest forbindes med det japanske køkken, spises det også i Kina og Korea. Ud over at blive spist rå, har tang medicinske fordele, hvilket gør det til et godt supplement til det asiatiske køkken. I dag har tangens popularitet spredt sig ud over det japanske køkken, hvor tørrede varianter af tangen dukker op overalt. Disse er perfekte at tilføje til supper og endda smoothies! Lær, hvordan du tilbereder sushi med tang, og få fingrene i nogle velsmagende snacks.